Werkboek prikkelsignaleringsplan

In het werkboek voor het basisonderwijs geeft Prikkelientje uitleg. In het werkboek voor het voortgezet onderwijs staat Prikkelappje centraal.

De werkboeken bevatten onder andere uitleg over prikkels en zintuigen, hypo- en hypergevoeligheid, vragen bij het prikkelprofiel, een prikkelsignaleringsplan voor in de klas en ruimte om de individuele profielen van de leerlingen in te vullen.


De keuze voor werkboeken voor het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs maakt u bij de volgende stap. 

productfoto-werkboekenl-prikkelprofiel
productfoto-werkboekenl-prikkelprofiel_v2
productfoto-werkboekenl-prikkelprofiel_v3

Anderen bekeken ook:

DRIE METHODEN VOOR EEN PERSOONLIJK
SIGNALERINGSPLAN VAN ONDER- EN OVERPRIKKELING: WERKBOEK, KAARTSPEL EN WORKSHOP

werkboeken-prikkelprofiel_v2

Werkboeken

In het werkboek voor leerlingen staan opdrachten die hen meer bewust maken van de eigen prikkelverwerking en die van hun klasgenoten. In het werkboek voor docenten lezen leerkrachten mee en houden ze de prikkelprofielen van leerlingen bij.

kaartspel-prikkelprofiel_v2

Kaartspel

Met de Prikkelprofiel kaartenset maak je samen met de leerling een individueel signaleringsplan van prikkels. Het kaartspel helpt om bepaald gedrag inzichtelijk te maken en te ontdekken wat ten grondslag ligt aan eventuele gedragsproblemen.

workshop-prikkelprofiel_v2

Workshops

We verzorgen gastlessen in de klas en workshops en lezingen voor ouders, leerkrachten en docenten. In een gastles spreken we met de leerlingen over prikkelverwerking en vullen we een deel van het werkboek in. Tijdens een workshop geven we uitleg en gaan we aan de slag met het Prikkelprofiel.


Nynke Zuurmond is de drijvende kracht achter het Prikkelprofiel. Zij geeft workshops aan leerlingen in de klas, aan professionals uit het werkveld en aan schoolteams en ouders. Vanuit haar eigen vakgebied en ervaring helpt zij je graag de methode efficiënt en doeltreffend in te zetten.

CONTACTGEGEVENS

Reggelaan 50
8033 AW Zwolle

Tel. 06-12217999
info@autismepositief.nl

Prikkelprofiel is onderdeel van: