Werkboek prikkelsignaleringsplan

Door het werkboek krijgt het kind inzicht in zijn eigen prikkelverwerking en krijgt het handvatten hoe hier mee om te gaan.

De werkboeken bevatten onder andere uitleg over prikkels en zintuigen, verschillende vragen om inzicht te krijgen en leuke opdrachten om inzicht te krijgen in hun eigen prikkelverwerking. Daarnaast worden de fases van overprikkeling uitgelegd. Aan de hand van verschillende situaties (rood, oranje en groen) krijgt het kind duidelijk hoe hij denkt, voelt en doet in deze fases van overprikkeling. Met al deze informatie maakt het kind een Prikkelprofiel, een signaleringsplan dat de prikkels in kaart brengt en handvatten geeft om prikkels te verminderen en overprikkeling te voorkomen. Kinderen en jongeren ervaren door het Prikkelprofiel weer veel meer plezier en dat gun je toch iedere jongere.

Handboek
In het bijbehorende handboek staat een duidelijke beschrijving van de gehele methodiek, uitvoerige beschrijvingen van de opdrachten die in het werkboek van het kind en jongere staan en tips die je kunt gebruiken bij de begeleiding.

Prikkelprofiel Werkboek
Pakket handboeken totaal

Anderen bekeken ook:

DRIE METHODEN VOOR EEN PERSOONLIJK
SIGNALERINGSPLAN VAN ONDER- EN OVER-PRIKKELING: WERKBOEK, KAARTSPEL EN TRAINING

Prikkelprofiel Werkboek

Werkboeken

In het werkboek voor kinderen en jongeren gaan ze bij elk zintuig ontdekken hoe dit bij hen werkt. Ze worden zich bewust van de eigen prikkelverwerking. In het handboek voor begeleiders staat duidelijk hoe je aan het werk kunt met de werkboeken om tot een Prikkelprofiel te komen.

Kaartspel Prikkelprofie 2l

Kaartspel

Met de Prikkelprofiel kaartenset maak je samen het kind of jongere een individueel signaleringsplan van prikkels. Het kaartspel helpt om bepaald gedrag inzichtelijk te maken en te ontdekken wat ten grondslag ligt aan eventuele gedragsproblemen.

20210330_Prikkelprofiel_Logo voorstel

Training

We verzorgen trainingen op locatie. In de training krijg je uitgebreid uitleg over hoe de prikkelverwerking werkt en ga je aan het werk met de werkboeken en het kaartspel. Zodat je hierna meteen in de praktijk aan de slag kunt met het Prikkelprofiel.


Nynke Zuurmond is de drijvende kracht achter het Prikkelprofiel. Zij geeft workshops aan leerlingen in de klas, aan professionals uit het werkveld en aan schoolteams en ouders. Vanuit haar eigen vakgebied en ervaring helpt zij je graag de methode efficiënt en doeltreffend in te zetten.

CONTACTGEGEVENS

Reggelaan 50
8033 AW Zwolle

Tel. 06-12217999
info@autismepositief.nl

Prikkelprofiel is onderdeel van: