Over ons

HET TEAM ACHTER HET PRIKKELPROFIEL,
WERKBOEKEN, KAARTSPEL EN WORKSHOPS

MERLIJN

Merlijn (2002) bedacht het idee voor een prikkelprofiel in elke klas. Door zijn autisme en het onbegrip dat hij ervaart, is het voor hem onmogelijk om op school aanwezig te zijn. Mede door die situatie is het zijn missie om voor ieder kind, met én zonder autisme, een persoonlijk prikkelprofiel op te stellen.

Merlijn: “Dit mooie en praktische prikkelprofiel is ontstaan doordat ik veel last heb van prikkels die mijn dagelijks leven beïnvloeden. Om dat in kaart te brengen moet er in elke klas voor ieder kind een prikkelprofiel  komen.

Veel kinderen (met of zonder autisme) vinden het lastig om precies aan te geven waar ze last van hebben. Te veel of juist te weinig prikkels zorgen ervoor dat een kind zich minder goed kan ontwikkelen. Dat maakt het lastiger om mee te doen in de maatschappij.

Het prikkelprofiel is voor iedereen en kan overal gebruikt worden; thuis, op school, in de naschoolse opvang etc.

Mijn wens is een prikkelprofiel voor elk kind op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Het geeft zelfkennis en zorgt voor meer begrip bij de omgeving waardoor aanpassingen mogelijk worden. Dat helpt leerlingen zich verder te ontwikkelen en een leuker leven te leiden."

merlijn-goldsack-bedenker-prikkelprofiel-voor-in-de-klas

Kom in contact
met Merlijn:

merlijn@prikkelprofiel.nl

SASKIA BUMA

Saskia is trainer, autisme coach en moeder van twee leuke jongens met autisme. Om het idee voor een Prikkelprofiel van haar zoon Merlijn handen en voeten te geven, ontwikkelde zij samen met Joyce werkboeken en een kaartenset.

Als moeder van twee zoons met autisme is zij ervaringsdeskundige. Daardoor en door haar werk als trainer aan de autisme academie weet zij als geen ander welke impact prikkels kunnen hebben op gedrag. Zij is ervan overtuigd dat het Prikkelprofiel bijdraagt aan kennis over prikkelverwerking en wat dat doet met het gedrag van leerlingen in de klas.

“De werkboeken en de kaartenset zijn ook prima thuis te gebruiken. Het zal voor inzicht en handvaten zorgen.

Samen met Merlijn geef ik workshops in de klas. Samen met Joyce en Nynke geef ik workshops aan professionals. Ook voor workshops en lezingen aan schoolteams en ouders kun je ons benaderen. Om het Prikkelprofiel vanuit verschillende invalshoeken te belichten is er altijd iemand bij aanwezig die zelf autisme heeft. In ons geval Merlijn of Nynke.”

saskia-buma-autisme-specialist-prikkelprofiel

Kom in contact
met Saskia:

saskia@prikkelprofiel.nl

JOYCE ENGELEN

Joyce is leerkracht, autisme coach en moeder van drie prachtige meiden. Eén van haar dochters heeft autisme.

“Door mijn werk en mijn dochters heb ik veel ervaring op het gebied van prikkelverwerking. Ik ben trots en dankbaar dat ik mee mag werken aan dit geweldige project dat is bedacht door Merlijn. Ik draag graag mijn steentje bij aan een meer  prikkelbewuste omgeving op scholen. Het Prikkelprofiel is daar een uitstekend middel voor.

Samen met Saskia en Nynke geef ik workshops aan professionals en ben ik in te zetten als ambulante begeleiding om de persoonlijke prikkelsignaleringsplannen met de leerlingen te maken."

joyce-engelen-autisme-coach-prikkelprofiel

Kom in contact
met Joyce:

joyce@prikkelprofiel.nl

NYNKE ZUURMOND

Nynke Zuurmond is ervaringsdeskundige, trainer, ambulant hulpverlener, getrouwd en moeder van twee jongens. Eén van haar zoons heeft autisme.

In 2014 kreeg zij ook zelf de diagnose autisme. Ze had graag al veel eerder meer willen weten over prikkels, hun invloed op gedrag en prikkelverwerking.

"Nu ik hier meer inzicht in heb, voel ik de signalen van overprikkeling sneller en lukt het mij steeds beter om mijn grenzen te voelen, aan te geven en te hanteren.

Het geeft mij plezier terug in mijn leven en daarom vind ik het zo ontzettend goed dat Merlijn het Prikkelprofiel heeft bedacht zodat we leerlingen, docenten en ouders kunnen helpen.

Samen met Saskia en Joyce geef ik workshops aan professionals en ben ik in te zetten voor lezingen en workshop in klassen, voor teams en voor ouders. Omdat ik zelf ook autisme heb, kan ik het Prikkelprofiel vanuit eigen ervaring belichten."

nynke-zuurmond-ervaringsdeskundige-trainer-prikkelprofiel

Kom in contact
met Nynke:

nynke@prikkelprofiel.nl

PRIKKELIENTJE & PRIKKELAPPJE

Prikkelientje en haar grote broer Prikkelappje spelen de hoofdrol in het verhaal over het Prikkelprofiel voor in de klas. Zij helpen leerlingen in het werkboek hun eigen prikkelprofiel samen te stellen. Zo leren ze signalen van overprikkeling tijdig herkennen en beteugelen.

Ook in het kaartspel begeleidt Prikkelientje de kinderen naar de juiste woorden en gevoelens.

Prikkelientje & Prikkelappje hebben ieder drie verschillende truitjes; een groene, een oranje en een rode. Ieder truitje heeft een eigen betekenis:

prikkelientje-prikkelappje-prikkelprofiel-autisme-overprikkeling-onderprikkeling


Saskia BumaJoyce EngelenNynke Zuurmond en Merlijn Goldsack zijn de drijvende krachten achter het Prikkelprofiel. Zij geven workshops aan leerlingen in de klas, aan professionals uit het werkveld en aan schoolteams en ouders. Vanuit hun eigen vakgebied en ervaring helpen zij je graag de methode efficiënt en doeltreffend in te zetten.

CONTACTGEGEVENS

Grote Kerkstraat 50
4261 BE Wijk en Aalburg

Tel. 06 – 2503 1515
saskia@prikkelprofiel.nl

Prikkelprofiel is onderdeel van: