Over ons

HET TEAM ACHTER HET PRIKKELPROFIEL,
WERKBOEKEN, KAARTSPEL EN TRAINING

NYNKE ZUURMOND

Nynke Zuurmond is ervaringsdeskundige, trainer, ambulant hulpverlener, getrouwd en moeder van twee jongens. Eén van haar zoons heeft autisme.

In 2014 kreeg zij ook zelf de diagnose autisme. Ze had graag al veel eerder meer willen weten over prikkels, hun invloed op gedrag en prikkelverwerking.

"Nu ik hier meer inzicht in heb, voel ik de signalen van overprikkeling sneller en lukt het mij steeds beter om mijn grenzen te voelen, aan te geven en te hanteren.

Het geeft mij plezier terug in mijn leven en daarom vind ik het zo ontzettend goed dat Merlijn het Prikkelprofiel heeft bedacht zodat we leerlingen, docenten en ouders kunnen helpen.

Samen met Saskia geef ik training aan professionals en ben ik in te zetten voor lezingen en workshop in klassen, voor teams en voor ouders. Omdat ik zelf ook autisme heb, kan ik het Prikkelprofiel vanuit eigen ervaring belichten."

FOTO ROND

Kom in contact
met Nynke:

info@prikkelprofiel.nl

MERLIJN

Merlijn (2002) bedacht het idee voor een prikkelprofiel in elke klas. Door zijn autisme en het onbegrip dat hij ervaart, is het voor hem onmogelijk om op school aanwezig te zijn. Mede door die situatie is het zijn missie om voor ieder kind, met én zonder autisme, een persoonlijk prikkelprofiel op te stellen.

Merlijn: “Dit mooie en praktische prikkelprofiel is ontstaan doordat ik veel last heb van prikkels die mijn dagelijks leven beïnvloeden. Om dat in kaart te brengen moet er in elke klas voor ieder kind een prikkelprofiel  komen.

Veel kinderen (met of zonder autisme) vinden het lastig om precies aan te geven waar ze last van hebben. Te veel of juist te weinig prikkels zorgen ervoor dat een kind zich minder goed kan ontwikkelen. Dat maakt het lastiger om mee te doen in de maatschappij.

Het prikkelprofiel is voor iedereen en kan overal gebruikt worden; thuis, op school, in de naschoolse opvang etc.

Zijn wens is een prikkelprofiel voor elk kind op de basisschool en het voortgezet onderwijs. Het geeft zelfkennis en zorgt voor meer begrip bij de omgeving waardoor aanpassingen mogelijk worden. Dat helpt leerlingen zich verder te ontwikkelen en een leuker leven te leiden."

merlijn-goldsack-bedenker-prikkelprofiel-voor-in-de-klas

Kom in contact
met Merlijn:

info@prikkelprofiel.nl

SASKIA BUMA

Saskia is trainer, autisme coach en moeder van twee leuke jongens met autisme. Om het idee voor een Prikkelprofiel van haar zoon Merlijn handen en voeten te geven, ontwikkelde zij samen met Nynke werkboeken en een kaartenset.

Als moeder van twee zoons met autisme is zij ervaringsdeskundige. Daardoor en door haar werk als trainer aan de autisme academie weet zij als geen ander welke impact prikkels kunnen hebben op gedrag. Zij is ervan overtuigd dat het Prikkelprofiel bijdraagt aan kennis over prikkelverwerking en wat dat doet met het gedrag van leerlingen in de klas.

“De werkboeken en de kaartenset zijn ook prima thuis te gebruiken. Het zal voor inzicht en handvaten zorgen.

saskia-buma-autisme-specialist-prikkelprofiel

Kom in contact
met Saskia:

info@prikkelprofiel.nl


Nynke Zuurmond is de drijvende kracht achter het Prikkelprofiel. Zij geeft workshops aan leerlingen in de klas, aan professionals uit het werkveld en aan schoolteams en ouders. Vanuit haar eigen vakgebied en ervaring helpt zij je graag de methode efficiënt en doeltreffend in te zetten.

CONTACTGEGEVENS

Reggelaan 50
8033 AW Zwolle

Tel. 06-12217999
info@autismepositief.nl

Prikkelprofiel is onderdeel van: