Kaartspel prikkelsignalering

SPELENDERWIJS TOT EEN VOLLEDIG PRIKKELSIGNALERINGSPLAN

Het kaartspel ondersteunt de Prikkelprofiel werkboeken en is geschikt voor leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Spelenderwijs komt het kind samen met een leerkracht, docent, ouder of begeleider tot een volledig signaleringsplan van prikkels. Leuk, eenvoudig en doelgericht!

HOE WERKT HET KAARTSPEL?

De basisvragen in deze kaartenset onderzoeken wat de leerling voelt, denkt en doet wanneer hij of zij zich relaxed voelt, overprikkeld raakt of onderprikkeld is. De antwoorden geven inzicht in de mate van onder- of overprikkeling van de leerling en welke interne en externe processen zich daarbij afspelen.

Samen ontdek je waar de leerling behoefte aan heeft als hij of zij overprikkeld raakt. Oplossingen om de overprikkeling te voorkomen of de balans weer te herstellen, komen binnen handbereik.

Via gesprekskaarten, gevoelskaarten en gedragskaarten maak je samen met de leerling een op hem of haar afgestemd prikkelsignaleringsplan.

DE KAARTEN IN HET SPEL

Drie Prikkelientjes;
getekende egeltjes die ieder een eigen stadium van prikkelgevoeligheid duiden en drie prikkelientjes die ieder een eigen stadium van prikkelgevoeligheid kunnen duiden doordat de vestjes wit zijn en er kleur gekozen kan worden. Vier kaarten met basisvragen en éénentachtig kaarten met gevoels- en gedragswoorden, twintig kaarten met belemmerende gedachten en twintig kaarten met helpende gedachten en twintig kaarten met oplossingen om de basisvragen te kunnen beantwoorden.

Ook zijn er vier jokerkaarten waarmee de kinderen zelf woorden aan hun gevoel of gedrag kunnen geven.

 

Deze mensen gingen je voor:

Mathilde Kremer
Orthopedagoog-generalist
Oprichter Het Kind Centraal

Ingrid
Moeder van Iris

Geanna
Locatie Coach
Pedagogisch medewerker

Anderen bekeken ook:

DRIE METHODEN VOOR EEN PERSOONLIJK
PRIKKELSIGNALERINGSPLAN

werkboeken-prikkelprofiel_v2

Werkboeken

In het werkboek voor leerlingen staan opdrachten die hen meer bewust maken van de eigen prikkelverwerking en die van hun klasgenoten. In het werkboek voor docenten lezen leerkrachten mee en houden ze de prikkelprofielen van leerlingen bij.

kaartspel-prikkelprofiel_v2

Kaartspel

Met de Prikkelprofiel kaartenset maak je samen met de leerling een individueel signaleringsplan van prikkels. Het kaartspel helpt om bepaald gedrag inzichtelijk te maken en te ontdekken wat ten grondslag ligt aan eventuele gedragsproblemen.

workshop-prikkelprofiel_v2

Workshops

We verzorgen gastlessen in de klas en workshops en lezingen voor ouders, leerkrachten en docenten. In een gastles spreken we met de leerlingen over prikkelverwerking en vullen we een deel van het werkboek in. Tijdens een workshop geven we uitleg en gaan we direct aan de slag met het Prikkelprofiel.


Nynke Zuurmond is de drijvende kracht achter het Prikkelprofiel. Zij geeft workshops aan leerlingen in de klas, aan professionals uit het werkveld en aan schoolteams en ouders. Vanuit haar eigen vakgebied en ervaring helpt zij je graag de methode efficiënt en doeltreffend in te zetten.

CONTACTGEGEVENS

Reggelaan 50
8033 AW Zwolle

Tel. 06-12217999
info@autismepositief.nl

Prikkelprofiel is onderdeel van: